Drenthe gaat helpen bij opzetten wolvenrasters

Provincie Drenthe gaat veehouders helpen met het opzetten van een wolvenwerend raster. Een wolvenhek met stroomdraden voorkomt aanvallen van een wolf op schapen en geiten, maar het blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig om dergelijke rasters te gaan gebruiken. Daarom heeft Drenthe een ondersteunersteam aangesteld.

Drenthe+gaat+helpen+bij+opzetten+wolvenrasters
© Pixabay

Wolvenwerende rasters zijn verplaatsbaar. De netten grenzen een gebied af waar een kudde zonder herder tijdelijk graast. In Drenthe lopen veel van dergelijke kuddes in het gebied waar een wolventerritorium is. De Drentse wolvencommissie vond daarom dat de provincie meer moest doen dan subsidie geven voor de aanschaf van wolvenwerend materiaal. De provincie stelt binnenkort ook een speciale consulent aan die nog meer hulp gaat bieden.


Het ondersteunersteam leert een schapenhouder hoe het raster snel neergezet en verplaatst kan worden. Ook krijgt de veehouder tips, zodat er voldoende stroom op de draden staat en er geen gaatjes overblijven die wolven kunnen gebruiken. In Drenthe zit in elk geval een mannelijke wolf, die waarschijnlijk in het zuidwesten van de provincie een paar heeft gevormd met een vrouwtje. Er zijn tientallen schapen aangevallen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer