Andries Middag nieuwe directeur Vavi

Andries Middag (37) is de nieuwe directeur van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi). Hij volgt per 1 april dit jaar Hylke Brunt op.

Andries+Middag+nieuwe+directeur+Vavi
© Vavi

De nieuwe directeur gaat zich samen met de Vavi-leden sterk maken voor het verder uitbouwen van de mondiale positie van de Nederlandse aardappelverwerkende industrie. Daarbij richt Middag zich onder meer op verduurzaming. Onder dat thema vallen de klimaat- en energietransitie, milieuvraagstukken en biodiversiteit.

Middag is sinds 2012 werkzaam bij LTO Noord in verschillende rollen in onder andere ruimtelijke ordeningszaken. In zijn functie als programmamanager voor twee regionale Greenports richtte hij zich op sectorale en branchegerichte onderwerpen rondom duurzaamheid, innovatie en economische vraagstukken.


Voorliefde voor sector

'Mijn voorliefde voor de agrarische sector is de afgelopen jaren verder gegroeid. Daarbij spelen zowel de sector op zich en de producten die geteeld en gemaakt worden een rol, als zeker ook de mensen en ondernemers die deze topsector letterlijk een gezicht geven', aldus de nieuwe directeur.

Ook het Vavi-bestuur is blij met de aanstelling van Middag. 'Met de kennis en ervaring in de agrarische sector die hij met zich meebrengt, kan hij een goede bijdrage leveren aan de duurzame groei van de aardappelverwerkende industrie. Ik heb het volste vertrouwen dat wij gezamenlijk de bedrijven uit onze sector kunnen ondersteunen bij hun uitdagingen en het continueren van hun successen', zegt Vavi-voorzitter en CEO Aviko Chris Deen.


Gelijk speelveld

De Vavi behartigt de belangen van de sector in politiek Den Haag en Brussel en zet zich in om een gelijk speelveld te creëren in Europa voor alle partijen. Vavi is als lid actief betrokken bij Brancheorganisatie Akkerbouw, de European Potato Processors's Association en Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie. Ook heeft de vereniging bestuurlijke afstemming met de Nederlandse Aardappel Organisatie en LTO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer