LTO: PAS-melders die zich niet melden in gevarenzone

PAS-melders die zich nog niet bij RVO.nl hebben aangemeld voor legalisering, kunnen dat beter snel doen. Die oproep doen onafhankelijk adviseur Michiel Sybesma en LTO Noord aan leden. Ze komen anders in de gevarenzone.

LTO%3A+PAS%2Dmelders+die+zich+niet+melden+in+gevarenzone
© Vidiphoto

Waarschijnlijk komende week worden de NAW-gegevens van PAS-melders door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit openbaargemaakt. Op dat moment kunnen organisaties als MOB besluiten om de provincie te verzoeken te handhaven, omdat deze bedrijven in overtreding zouden zijn. Die bedrijven kunnen zich nog steeds bij RVO.nl aanmelden om voor legalisering in aanmelding te komen.

'Dit is echt van belang', stelt bestuurder Ben Haarman van LTO Noord. 'Niet alleen om zelf zicht te hebben op legalisering, maar ook voor het totaaloverzicht en de gebiedsgerichte aanpak. Ook bedrijven die zelf binnenkort willen stoppen, doen er goed aan dit wel te doen. Voor anderen in de gebiedsgerichte aanpak kan dit belangrijk zijn.'

Sybesma hoorde deze week nog van bedrijven die zich aangemeld hebben. 'Als er bedrijven zijn die dit nog niet hebben gedaan, zijn deze extra kwetsbaar omdat de provincie een eventueel handhavingsverzoek niet kan afwijzen. Het bedrijf heeft dan immers niet de eerste stap gezet om gelegaliseerd te worden. Er is geen dus geen 'zicht op legalisatie', wat nu een belangrijk juridisch argument is. Deze bedrijven kunnen dan in de gevarenzone komen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer