Avebe investeert in productontwikkeling zetmeelaardappelen

Avebe investeert in nieuwe apparatuur waarmee het bedrijf meer onderzoek kan doen naar de toepassingen van ingrediënten uit zetmeelaardappelen. Zo kocht de zetmeelfabrikant recent een sproeidroger.

Avebe+investeert+in+productontwikkeling+zetmeelaardappelen
© Avebe

Sproeidrogen is de laatste jaren sterk in ontwikkeling. Het is een industriële methode om poeder te vormen uit een oplossing. De geconcentreerde oplossing wordt door een verstuiver geleid. Deze spuit het in een verwarmde toren. Hierdoor ontstaat een kleine korrelgrootte. De kleine druppels drogen aan de hete lucht, waardoor de droge stof overblijft.

Met deze technologie kan Avebe beter inspelen op de toenemende vraag naar plantaardige producten. Het apparaat stelt het bedrijf in staat om meer onderzoek te doen naar productontwikkeling op basis van de ingrediënten uit de zetmeelaardappel.


Poedereigenschappen

Avebe zet met de investering een stap richting kennis over poedereigenschappen die belangrijk zijn in de toepassing bij de klant. De afgelopen vier jaar kocht het bedrijf ook andere apparatuur voor procesontwikkeling en karakterisering van specifieke producteigenschappen.


Managing director Innovations Gerard ten Bolscher: 'Met deze investeringen zetten wij vol in op de plantaardige markt. We ontwikkelen ingrediënten en toepassingen die de transitie van dierlijk naar plantaardig mogelijk maken.' Avebe werd financieel ondersteund in de aankopen door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer