LTO: handhavingsverzoeken van milieuorganisaties geven onrust

De handhavingsverzoeken over het gebruik van veertien gewasbeschermingsmiddelen die milieuorganisaties onlangs bij provincies hebben ingediend, leiden tot onrust bij LTO-leden. Dat laat de belangenbehartiger weten op haar website.

LTO%3A+handhavingsverzoeken+van+milieuorganisaties+geven+onrust
© Vidiphoto

Meerdere leden hebben van hun omgevingsdienst bericht gehad over het uitvoeren van het handhavingsverzoek, schrijft LTO. De nu ingediende handhavingsverzoeken zijn het vervolg op het eerder bij provincie Drenthe ingediende handhavingsverzoek.

De regionale LTO's hebben contact met provincies over de ingediende verzoeken. Ook zijn er gesprekken gevoerd om een toelichting te geven op het gewasbeschermingsmiddelenbeleid. Hierbij heeft de belangenbehartiger nadrukkelijk aangegeven dat de toelating en gebruik van middelen zijn gebaseerd op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en wettelijke kaders.


In dit onderzoek wordt onder meer getoetst of middelen veilig zijn voor het milieu en water. Een toegelaten middel dat volgens voorschrift wordt gebruikt, is veilig. Ook is er sprake van 'bestaand gebruik' in relatie tot de Wet natuurbescherming. LTO Nederland en de regionale LTO's blijven de ontwikkelingen nadrukkelijk volgen. De regionale LTO's houden contact met de provincies.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer