LTO: herstel van vertrouwen noodzakelijk voor kabinet

Herstel van vertrouwen is dé opgave voor het nieuwe kabinet. De Tweede Kamer speelt daar een belangrijke rol bij. Dat zegt LTO Nederland op weg naar het debat over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet.

LTO%3A+herstel+van+vertrouwen+noodzakelijk+voor+kabinet
© Dirk Hol

De Kamer gaat dinsdag en woensdag in de Tweede Kamer voor het eerst in debat over het coalitieakkoord met het nieuwe kabinet.

'LTO vertegenwoordigt haar leden op alle onderwerpen, van verdienvermogen tot stikstofreductie, en alles ertussenin. In onze eerste kennismaking met de bewindspersonen hebben we een aantal grote dossiers uitgelicht, die we ook voor het debat over het coalitieakkoord met de Kamerleden hebben besproken', zegt voorzitter Sjaak van der Tak van LTO Nederland. 'Aan de Kamer en het kabinet om mét onze boeren en tuinders aan de slag te gaan. Niet alleen op deze punten, maar bij alles wat onze sector raakt.'

Woensdag spraken Van der Tak en LTO-directeur Hans van den Heuvel met de nieuwe ministers Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof. In deze eerste kennismaking werd er goed gesproken over het verdienvermogen in de agrarische sector, de grote transities en het nodige herstel van vertrouwen. Beide ministers benadrukten het belang van goed contact met de sector. Daarvoor worden op korte termijn onder meer enkele werkbezoeken gepland.


Technische briefing

Hoe de Tweede Kamer aankijkt tegen de nieuwe ministersploeg die het akkoord gaat uitvoeren, wordt deze week duidelijk. Dinsdag 18 en woensdag 19 januari wordt hierover gesproken in de Tweede Kamer. Ter voorbereiding kregen de fracties maandag al een technische briefing van onder meer het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Daarbij werden de doorberekeningen en reflecties gedeeld over het coalitieakkoord. Het PBL ziet dat de nieuwe coalitie grote ambities heeft, maar vraagt zich af of het op de uitvoering gaat lukken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer