Kwekerij Chr. R. Boon winnaar tulpen benchmark

Kwekerij Chr. R. Boon in het Noord-Hollandse Andijk heeft de Tulpen Benchmark gewonnen in de categorie beste resultaten van alle geteste cultivars samen van één deelnemer. Laan Tulips in Avenhorn, eveneens in Noord-Holland, behaalde de tweede plaats in deze categorie.

Kwekerij+Chr%2E+R%2E+Boon+winnaar+tulpen+benchmark
© Vidiphoto

Van de soorten Debutante, Viking, Ile de France en Antarctica van Chr. R. Boon stond 96 procent van de stelen op dag negen nog in de vaas, meldt bloemenveiling Royal FloraHolland. Die organiseert de tulpen benchmark. Op dag negen van de test stond nog 92 procent van de cultivars Royal Virgin, Flaming Margarita, Margarita, Creme Fraiche en Strong Gold van Laan Tulips in de vaas.

Het Post Harvest Kenniscentrum van FloraHolland organiseerde het afgelopen jaar voor de dertiende keer de tulpen benchmark. Daarin worden tulpen van verschillende kwekers getest op onder andere houdbaarheid en bloei. Aan de proef in de houdbaarheidsruimte in het Zuid-Hollandse Naaldwijk deden tulpen van 46 deelnemers mee.


Houdbaarheid verbeterd

Volgens FloraHolland is het positief en opmerkelijk dat de gemiddelde houdbaarheid is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Van alle beproefde stelen voldeed 87 procent aan de eis van minimaal zeven dagen vaasleven.

A.A. Looise uit het Flevolandse Kraggenburg bracht met Leen van der Mark een tulpensoort in waarvan de bloemen gemiddeld twaalf dagen stonden en half open kwamen. Dat leverde het bedrijf de eerste prijs op in de categorie beste resultaat van één cultivar van één deelnemer. De tweede prijs in deze groep ging naar Groot-Vriend in het Noord-Hollandse Lutjebroek met Lions Glory.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer