Tjarda Klimp nieuwe financiële topvrouw Vion Food Group

Tjarda Klimp wordt per 1 november de nieuwe financieel directeur van Vion Food Group. Ze volgt John Morssink op, die zijn loopbaan bij Vion verruilde voor een functie bij Zeeman textielsupers.

Tjarda+Klimp+nieuwe+financi%C3%ABle+topvrouw+Vion+Food+Group
© Vion

De 49-jarige Klimp begon haar loopbaan in 1998 bij General Electric (GE), waarna ze diverse financiële en operationele managementrollen bij GE vervulde. Ze vervolgde haar loopbaan in 2011 bij AkzoNobel. Klimp is afkomstig van het biotechnologiebedrijf Corbion, waar ze senior vicepresident strategische ontwikkeling was. Ze is sinds 2018 lid van de Raad van Toezicht van Wageningen University & Research.

'Klimp is een ervaren financieel manager en operationeel bestuurder', zegt Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion. Klimps strategische kijk op innovatie, stakeholdermanagement, groeimogelijkheden en operationele processen in internationale context, maken haar volgens Koekkoek tot een goede kandidaat.

De raad van bestuur van Vion bestaat per 1 november uit CEO Ronald Lotgerink en CFO Tjarda Klimp.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer