Autonome+John+Deere+8R+praktijkrijp+en+te+koop
Nieuws
© John Deere

Autonome John Deere 8R praktijkrijp en te koop

John Deere heeft een volledig autonome trekker geïntroduceerd die te bedienen is met de mobiel. De zelfrijdende 8R is geen prototype meer, maar klaar voor grootschalige productie en eind dit jaar leverbaar.

Tijdens de introductie op de technologiebeurs CES 2022 in het Amerikaanse Las Vegas reed de autonome John Deere 8R met een cultivator. Er zijn zes paar camera's gemonteerd. Drie paar in de dakrand achterop en drie op de frontgewichten in de neus. Die detecteren obstakels 360 graden rond de trekker. Razendsnel wordt via elk pixel in het beeld beoordeeld of er sprake van een obstakel is en de trekker moet stoppen.De software moet daarbij het onderscheid maken tussen schaduwen of kleurverschillen in grond door vocht of een werkelijk obstakel. Het stoppen van de trekker gaat via de remmen en de transmissie. De trekker werkt binnen een virtuele grens op zijn Starfire-gps op 2,5 centimeter nauwkeurig. Via de Mobile Operations-app op de telefoon is de trekker te bedienen en monitoren en uiteraard live mee te kijken met de camera's.


Een bestuurder is alleen nodig buiten de percelen.
Een bestuurder is alleen nodig buiten de percelen. © John Deere


Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer