RVO%2Enl%3A+meld+ook+dit+jaar+maispercelen+op+zand%2D+of+l%C3%B6ssgrond
Nieuws
© Han Reindsen

RVO.nl: meld ook dit jaar maispercelen op zand- of lössgrond

Agrarisch ondernemers die in 2022 mais op zand- of lössgrond telen, zijn verplicht dit voor 16 februari te melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit is vanaf nu mogelijk, dus tot en met 15 februari.

Het verplicht melden is onderdeel van een maatregel uit het zesde actieprogramma Nitraatlijn. Deze maatregel is in 2021 vastgesteld. Daarin is opgenomen dat de eerste uitrijddatum voor zuiveringsslib en drijfmest op deze gronden bij maisteelt verschuift naar 15 maart.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gebruikt de gegevens voor controles op het uitrijden in de periode tot 15 maart en de controles op de verbouw van mais na 15 maart. Na 15 februari kunnen de maispercelen alleen nog worden verkleind of ingetrokken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  10 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer