Ouderwets gehakselde mais prima in kuil

Een vriendengroep uit het Brabantse Liessel hakselde in oktober met een aantal oude trekkers en hakselaars mais. Nieuwe Oogst zocht Daan Sinneger weer op en vroeg hoe het hele traject ging. 'Die mais zit prima in de kuil.'

'De kuil is goed vastgereden en de pit is mooi doorgesneden', geeft Sinneger aan. 'Ondanks dat dit met een PZ-1-rijer is gehakseld, zijn we er tevreden over.' Kleine verbeterpuntjes waren er wel, weet hij. 'Onze eerste kuil is altijd een beetje proberen om te kijken of alles goed werkt. Bij de tweede kuil hebben we de messen voor die tijd goed geslepen en dan zie je dat het blad nog mooier fijn gesneden is.'


Het ging niet snel met een 1-rijer, maar dat was ook niet het doel. 'Het heeft tijd nodig, maar het resultaat is er. En we hebben een hele gezellige dag gehad met z'n allen en daar doen we het ook voor.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer