Belastingdienst publiceert Landelijke Landbouwnormen

De Belastingdienst heeft de Landelijke Landbouwnormen 2021 gepubliceerd. Ondernemers moeten de normen gebruiken om de jaarwinst van hun bedrijf te bepalen en aan te geven in de aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Belastingdienst+publiceert+Landelijke+Landbouwnormen
© Twan Wiermans

De Landelijke Landbouwnormen 2021 zijn bedoeld om de fiscale aangifte te vereenvoudigen. De normen zorgen voor een uniforme uitleg over de hoogte van kosten, waarde van dieren of te hanteren afschrijvingspercentages in de fiscale aangifte. Discussies over en het onderbouwen van de waarde van bijvoorbeeld een koe, varken of fruitopstanden of afschrijving van landbouwmachines worden daarmee voorkomen.


De Belastingdienst bepaalt de Landelijke Landbouwnormen in overleg met vertegenwoordigers van LTO Nederland, de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-administratieconsulenten (SRA), de Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus (VLB), de Tuinbouw Accountants en Administratie Kantoren (Taak) en het ministerie van Financiën. De agrarische sector heeft als enige sector in Nederland deze afspraken met de Belastingdienst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer