Landelijke+Landbouwnormen+2019+beschikbaar
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Landelijke Landbouwnormen 2019 beschikbaar

De Belastingdienst heeft vandaag de Landelijke Landbouwnormen 2019 gepubliceerd. De Landelijke Landbouwnormen zijn normbedragen die door agrarische ondernemers of hun fiscale adviseurs bij de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting moeten worden gebruikt.

De belangrijkste verandering in de Landelijke Landbouwnormen 2019 is dat de betalingsrechten in het Landbouwbesluit zijn opgenomen. De normen zijn voorbereid en vastgesteld in samenwerking tussen LTO Nederland, de verenigingen van accountants- en belastingadviesorganisaties en de Belastingdienst. De Landelijke Landbouwnormen dragen bij aan vereenvoudiging van de fiscale aangifte en minder kosten voor de ondernemer.

De agrarische sector heeft als enige sector in Nederland deze afspraken met de Belastingdienst. De normen zorgen voor een uniforme uitleg over de hoogte van kosten, waarde van dieren of te hanteren afschrijvingspercentages in de fiscale aangifte. Discussies over en het onderbouwen van de waarde van bijvoorbeeld een koe, varken of fruitopstanden of afschrijving van landbouwmachines worden daarmee voorkomen. De normen staan vermeld op de website van de Belastingdienst.

Aan het overleg namen vertegenwoordigers deel van LTO Nederland, SRA (netwerkorganisatie van 370 zelfstandige accountantskantoren), Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus (VLB), vereniging van accountants in Westland en Oostland De TAAK, ministerie van Financiën en de Belastingdienst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer