Belastingdienst publiceert Landbouwnormen 2020

De Belastingdienst heeft de nieuwe Landelijke Landbouw Normen 2020 gepubliceerd. Dat zijn de normbedragen die door agrarische ondernemers of hun fiscale adviseurs bij de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting moeten worden gebruikt.

Belastingdienst+publiceert+Landbouwnormen+2020
© Twan Wiermans

De normen zijn in nauwe samenwerking tussen LTO Nederland, de verenigingen van accountants- en belastingadviesorganisaties en de Belastingdienst voorbereid en vastgesteld. De Landelijke Landbouw Normen dragen bij aan vereenvoudiging van de fiscale aangifte en minder kosten voor de agrarisch ondernemer.

De agrarische sector heeft als enige sector in Nederland deze afspraken met de Belastingdienst. De normen zorgen voor een uniforme uitleg over de hoogte van kosten, waarde van dieren of te hanteren afschrijvingspercentages in de fiscale aangifte. Discussies over en het onderbouwen van de waarde van bijvoorbeeld een koe, varken of fruitopstanden of afschrijving van landbouwmachines worden daarmee voorkomen.

Aan het overleg namen vertegenwoordigers deel van LTO Nederland, SRA, de Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus (VLB), de TAAK, het ministerie van Financiën en de Belastingdienst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer