Britten voeren uitgebreide grenscontroles in

In het kader van de brexit scherpt het Verenigd Koninkrijk de douane-eisen aan. Sinds 1 januari geldt voor alle producten die vanuit de Europese Unie worden verscheept dat een volledig ingevulde Britse invoeraangifte nodig is. De invoer van dierlijke en plantaardige producten moet verder vooraf worden gemeld aan de Britse autoriteiten.

Britten+voeren+uitgebreide+grenscontroles+in
© Dirk Hol

Aanvankelijk zou de Britse douane vanaf april om meer papierwerk vragen bij de import van voedingswaren als melk en vlees uit de Europese Unie. Maar de deadline werd meermaals opgeschoven. Volgens de Britten zorgen de administratieve rompslomp en de nieuwe immigratieregels ervoor dat problemen in de bevoorradingsketen worden verergerd. Aan Europese zijde gelden de extra controles al wel voor goederen uit het Verenigd Koninkrijk.

Later dit jaar worden nog enkele douaneformaliteiten aangepast. Maar veiligheids- en beveiligingsaangiften zijn pas op 1 juli 2022 vereist.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer