VVD'er Van der Wal op post Natuur en Stikstof

Partijvoorzitter Christianne van der Wal van de VVD is voor het kabinet-Rutte IV de beoogd minister voor Natuur en Stikstof. Dat bevestigen ingewijden aan zowel RTL Nieuws als persbureau ANP.

VVD%27er+Van+der+Wal+op+post+Natuur+en+Stikstof
© ANP

Van der Wal is naast partijvoorzitter gedeputeerde in de provincie Gelderland voor onder meer economie, innovatie en mobiliteit. De in het Overijsselse Oldenzaal geboren VVD'er begon haar politieke carrière als raadslid in de gemeente Harderwijk. Ze was in dezelfde plaats van 2014 tot 2019 wethouder. In 2016 trad ze toe tot het hoofdbestuur van de VVD en in 2017 werd ze verkozen tot partijvoorzitter voor de VVD.

Christianne van der Wal-Zeggelink (48 jaar) woont in het Gelderse Hierden en heeft vier kinderen. Als minister voor Natuur en Stikstof zal ze op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) komen te werken. De minister van LNV is op dit moment nog niet bekend. Wel is bekendgemaakt dat de LNV-minister opnieuw van de ChristenUnie zal zijn.


Officieel worden de namen voor de twintig ministersposten en negen staatssecretariaten pas zondag bekendgemaakt. Formateur Mark Rutte ontvangt van maandag 3 tot en met donderdag 6 januari 2022 de beoogde bewindspersonen.

Ook de naam van andere VVD'ers is via dezelfde bronnen bekend geworden. Dennis Wiersma is de beoogde nieuwe minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Christophe van der Maat wordt door de VVD naar voren geschoven als staatssecretaris van Defensie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer