Esther de Lange genoemd als nieuwe landbouwminister

CDA-politicus Esther de Lange wordt genoemd als nieuwe landbouwminister. VVD'er Eric van der Burg wordt genoemd als minister van Natuur en Stikstof, eveneens op het landbouwdepartement.

Esther+de+Lange+genoemd+als+nieuwe+landbouwminister
© Europese Unie

De namen staan vermeld op een lijstje dat in CDA-kringen rondgaat. Op dit overzicht staan de ministersposten met de namen van politici erbij. Esther de Lange (1975) is momenteel vicevoorzitter van de Europese christendemocraten (EVP) en delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement.


Het namenlijstje dat in CDA-kringen rondgaat.
Het namenlijstje dat in CDA-kringen rondgaat. © CDA

De Lange werd geboren in het Zuid-Limburgse Spaubeek. Ze studeerde Internationale betrekkingen in Brussel. Sinds 1999 is ze werkzaam als beleidsmedewerker voor de CDA-delegatie in het Europees Parlement, waar zij zich onder meer richt op thema's als voedselveiligheid, milieu, landbouw en begrotingszaken. Binnen het CDA heeft De Lange verschillende vrijwilligersfuncties vervuld, zoals voorzitter van de werkgroep landbouw van het CDJA en bestuurslid van de afdeling Europa van het CDA.


Eric van der Burg

Eric van der Burg (1965) is sinds 2019 lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Hij was fractievoorzitter in de gemeenteraad van Amsterdam van 2018 tot 2019. Eerder was hij dit ook van 2004 tot 2010.

Van der Burg was van 2010 tot 2018 namens de VVD wethouder en tweede locoburgemeester in Amsterdam en beheerde de portefeuilles Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Ouderen, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken van 2014 tot 2018. Van 2010 tot 2014 beheerde hij de portefeuilles Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Luchthaven, Personeel, Organisatie en Integriteit, Dienstverlening en Externe Betrekkingen en Dierenwelzijn.

De naam van Carola Schouten staat eveneens genoemd, maar als minister van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. Naar verwachting worden 10 januari de namen officieel bekendgemaakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer