VVD, D66, CDA en ChristenUnie eens over coalitieakkoord

De leiders van VVD, D66, CDA en ChristenUnie zijn het maandagavond eens geworden over een onderhandelaarsakkoord voor een nieuw kabinet. Dat melden de informateurs na opnieuw urenlang overleg tijdens de langste kabinetsformatie ooit. Het is ruim 38 weken geleden dat er verkiezingen waren voor de Tweede Kamer.

VVD%2C+D66%2C+CDA+en+ChristenUnie+eens+over+coalitieakkoord
© Dirk Hol

'De tekst is nu akkoord', zei een woordvoerder van de informateurs. Aan de tekst van de onderhandelaarsakkoord worden nu de 'laatste aanpassingen' gedaan zodat het dinsdag naar de fracties kan, voegde hij eraan toe. Het overleg van de fractieleiders gaat maandagavond nog even door om de laatste zaken af te handelen.

De fracties van de vier beoogde coalitiepartijen zullen zich dinsdag uitspreken over het akkoord. Daarna zullen de partijleiders vermoedelijk weer bijeenkomen om te praten over mogelijk kleine aanpassingen van het akkoord waarop fracties aandringen. Het is de bedoeling dat de vier partijleiders het coalitieakkoord woensdagmiddag presenteren. Dan gaat het stuk ook naar de rest van de Tweede Kamer.


Deze week debatteert de Kamer vermoedelijk nog met informateurs Johan Remkes (VVD) en Wouter Koolmees (D66) over hun eindverslag. Daarna wordt een formateur aangewezen - VVD-leider Mark Rutte - die daarna kan beginnen met het samenstellen van zijn vierde kabinet. Hij zal de komende paar weken de bewindslieden ontvangen. In de tweede week van volgend jaar kan het kabinet-Rutte IV dan op het bordes staan.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer