Energiemonitor Glastuinbouw verlengd met een jaar

De programmaraad van Kennis in je Kas is akkoord met verlenging van de Energiemonitor Glastuinbouw voor een periode van een jaar. Dat besloot de stichting begin deze maand in een vergadering.

Energiemonitor+Glastuinbouw+verlengd+met+een+jaar
© Nieuwe Oogst

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft ook het voornemen hier als medefinancier toestemming voor te geven. Dat besluit moet officieel nog worden genomen. Doel van de energiemonitor is het jaarlijks in kaart brengen van de energiebalans in de glastuinbouw en ontwikkeling van energie-indicatoren.

Dat betreft de CO2-emissie, het aandeel duurzame energie, de energie-efficiëntie en achterliggende invloedfactoren. De ontwikkelingen worden ieder jaar gepubliceerd in de Energiemonitor Glastuinbouw. Deze is een belangrijke bouwsteen voor beleid en het maken van afspraken met de overheid op het gebied van energie.


Basis voor studies en onderzoeksprojecten

De energiemonitor vormde ook de basis voor diverse andere studies en onderzoeksprojecten. De prognose CO2-emissie voor 2020 en 2030 zijn daar voorbeelden van. Daarnaast heeft de energiemonitor bijgedragen aan een verdiepende analyse van de energiebesparing en het ontwerp regionale energiemonitor. Soortgelijke projecten worden ook de komende jaren verwacht.


Zowel de overheid als het bedrijfsleven zijn opdrachtgever en financier. Daarmee wordt de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het monitoren van de meerjarenafspraak benadrukt. Volgens Kennis in je Kas maakt dat het energieconvenant sterker door ook als bedrijfsleven verantwoordelijkheid te nemen voor het onafhankelijk laten vaststellen van de eigen energieprestatie van de glastuinbouwsector.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer