Formsma+nieuwe+beleidsspecialist+Energie+bij+Glastuinbouw+Nederland
Nieuws
© ZLTO

Formsma nieuwe beleidsspecialist Energie bij Glastuinbouw Nederland

Alexander Formsma start op 1 september als de nieuwe beleidsspecialist Energie bij Glastuinbouw Nederland. Hij is de opvolger van Rob van der Valk, die onlangs afscheid heeft genomen.

Tot op heden werkt Alexander Formsma bij ZLTO, waar hij in 2017 is begonnen als regio-coördinator Brabant en Zeeland. Vanuit die functie is hij al bekend bij Glastuinbouw Nederland en de leden in het zuiden van het land.

Als beleidsspecialist Energie volgt Formsma Van der Valk op die recentelijk, na ruim twintig jaar, afscheid heeft genomen van Glastuinbouw Nederland. Via een tweejarig opleidingstraject wordt de ZLTO'er ingewerkt in zijn nieuwe functie.


AgriFoodTech Platform

Bij ZLTO was Formsma in het verleden onder meer betrokken bij Het AgriFoodTech Platform. Dat peilde middels een rondreizende stand de mening van consumenten over de toepassing van technologie binnen het voedselsysteem.

De projectleiding van deze 'Hoog Technologisch Eten'-stand was in handen van ZLTO en de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie (FME). Formsma was verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project, waarin energie een subonderdeel vormt.

'Het onderwerp energie is inderdaad niet geheel nieuw voor mij', zegt Formsma in een eerste reactie op zijn nieuwe uitdaging. 'In mijn functie als regio-coördinator Brabant en Zeeland was ik ook betrokken bij verschillende energiecoöperaties en -initiatieven in het gebied. Landelijk beleidsspecialist is natuurlijk wel 'next level', maar het is een uitdaging die ik vol energie aanga!'

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer