Ook tegemoetkoming hoogwaterschade uiterwaarden Maas

Boeren en akkerbouwers die schade hebben aan gewassen door het hoogwater in de uiterwaarden van de Maas krijgen een eenmalige tegemoetkoming. Het gaat om ondernemers in het buitendijks gebied van de Maas, van Boxmeer tot Geertruidenberg.

Ook+tegemoetkoming+hoogwaterschade+uiterwaarden+Maas
© Johny van Vugt

In januari 2022 gaat de regeling open. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) maakt zo snel mogelijk bekend hoe ondernemers zich kunnen aanmelden voor deze tegemoetkoming. Dan starten ook de taxaties. De hoogte van de tegemoetkoming is vergelijkbaar met de bepaling teelplanschade in de Wts.

ZLTO heeft continu bij het ministerie erop gehamerd dat ook ondernemers buiten het aangewezen rampgebied recht hebben op een schadevergoeding. Volgens Johan Elshof, belangenbehartiger Bodem en Water bij ZLTO, is die lobby uiteindelijk door meerdere factoren succesvol geweest. 'Veel boeren hebben bij ons hun schade gemeld waardoor ZLTO een stukje regie kon voeren en spreekbuis kon zijn', stelt Elshof. 'Verder hebben onze bestuurders en directie hun invloed uitgeoefend op de Veiligheidsregio, Commissaris van de Koning en andere relevante sleutelfiguren.;

Ook noemt hij de samenwerking van ZLTO en LTO richting ambtenaren van het ministerie van LNV. Elshof: 'En LNV had ook steeds een luisterend oor voor onze gerechtvaardigde wensen.'

'Veel boeren hebben bij ons hun schade gemeld'

ZLTO betreurt het dat de ondernemers met schade langs de Waal niet in aanmerking komen voor een vergoedingsregeling van de overheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer