Achterhoeks voer zorgt voor kippenvel bij Limburgse boeren

'Kippenvel, dit is gewoon kippenvel.' Dolgelukkig is Wim van den Eertwegh uit Kessel met het voer uit de Achterhoek voor zijn koeien. De actie van ruwvoerspecialist Louis Venhorst Fourage uit Megchelen voor getroffen Limburgse boeren raakt hem diep.

'Vanuit het midden van het land vrachtwagens vol voer deze kant op. Dan zie je dat boeren elkaar onvoorwaardelijk steunen. Dat doet wat me je', zegt de Limburgse rundveehouder.

Van den Eertwegh heeft meerdere koppels koeien op verschillende percelen lopen. Waar de Maas de weilanden niet onder water heeft gezet, kunnen de koeien buiten lopen. De andere koeien staan binnen. 'Er is op die percelen een dikke laag slib achtergebleven. Het gras is dan niet meer te voeren', stelt Van den Eertwegh.

• Volg al onze berichtgeving over de wateroverlast

'Er is nu een slibmonster weggegaan voor analyse. Als blijkt dat het weer veilig is, kunnen de koeien het land weer op. Maar noodgedwongen zijn we nu de wintervoorraad aan het opvoeren. We zijn daarom blij met het voer uit de Achterhoek', laat Van den Eertwegh weten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer