Kabinet+komt+met+schaderegeling+voor+boeren+in+uiterwaarden+Maas
Nieuws
© Dirk Hol

Kabinet komt met schaderegeling voor boeren in uiterwaarden Maas

Boeren met land in de uiterwaarden van de Maas krijgen mogelijk snel een tegemoetkoming voor de schade die zij leden als gevolg van de overstromingen deze zomer. Dat heeft demissionair landbouwminister Carola Schouten donderdag gemeld.

De teeltplantschade van agrarisch ondernemers in de uiterwaarden van de Maas zijn uitgesloten van de Wet tegemoetkoming schade bij rampen. CDA'er Derk Boswijk had woensdag in het debat over de landbouwbegroting om duidelijkheid gevraagd voor deze groep. De watersnood vond immers maanden geleden plaats, aldus de christendemocraat.

Schouten heeft overleg gevoerd met demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus. Zijn departement gaat over dit soort voorzieningen. 'Ik kan toezeggen dat we snel met een regeling komen. Die moet ervoor zorgen dat deze boeren in de uiterwaarden tegemoet worden gekomen in de schade die zij hebben geleden als gevolg van de overstromingen die er helaas deze zomer hebben plaatsgevonden.' Nog voor kerst wil het kabinet hierover duidelijkheid geven.


<


Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer