CO2-rekenmodule in Groen Label Kas aangepast

In de CO2-rekenmodule van Groen Label Kas werd duurzame energie, die aan derden wordt geleverd, niet correct verwerkt in de berekening van het energieverbruik. Deze is recent aangepast.

CO2%2Drekenmodule+in+Groen+Label+Kas+aangepast
© Nieuwe Oogst

Op basis daarvan van het energieverbruik wordt vastgesteld of een bedrijf intensief of extensief is. Voor bedrijven die intensief scoren, geldt namelijk de verplichting om extra energiebesparende maatregelen te nemen en extra keuzepunten te verzamelen.

De berekening van het totale energieverbruik van een bedrijf gebeurt op basis van de aangevoerde energie van derden en de energieproductie op het eigen bedrijf. Vervolgens moet de duurzame energie die aan derden wordt geleverd in mindering worden gebracht.

Warmte en elektriciteit

Deze berekening is in de CO2-rekenmodule aangepast in zowel GLK A (warmte en elektriciteit) als GLK B (alleen warmte). De tekst in het certificatieschema bij eis 1.0/2.0 blijft ongewijzigd. Daarnaast is de weergave van de rekenuitkomsten van de energie-intensiteit en de CO2-emissie verbeterd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer