De voor- en nadelen van boerderijautomaten

De herontdekking en herwaardering van de consument voor lokaal voedsel, boeren die opzoek zijn naar een nevenactiviteit en het inkorten van de voedselketen. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de boerderijautomaat populair blijft. Maar wat zijn de voor- en nadelen van zo'n automaat?

Sandra Verbeek van Eieren-automaat in het Utrechtse Renswoude, Wilco en Carola van Kranenburg van De Fruitboertjes in het Gelderse Buurmalsen en Erik van der Leeden van Christi's Boerderijautomaat in het Gelderse Lienden hebben er eentje. Verbeek onderzocht uitgebreid of ze een boerderijwinkel of automaat wilde. Ze koos voor de automaat, zodat het een nevenactiviteit bleef. Sinds 2013 verkoopt ze eieren en aardappelen.

De Van Kranenburgs hebben hun automaat nu ongeveer een jaar. 'Een behoorlijke investering, maar op lange termijn kan het wel uit', geven ze aan. Hun zoon Guido begon met het verkopen van eieren langs de weg en dochter Fleur zette pruimen in de kraam. Inmiddels verkopen ze via hun automaat allerlei producten, zoals fruit, kaas, soepen, sappen en eieren.

Van der Leedens automaat is ook gevuld met verschillende producten, zoals seizoensgebonden fruit, aardappels, sappen en eieren. De automaat is een aanvulling op de winkel, zodat klanten er terecht kunnen wanneer de winkel gesloten is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer