Naïo lanceert begin volgend jaar nieuwe veldrobot

De Robot as a Service (Raas), een volledig autonoom werkende veldrobot van Naïo Technologies, komt begin volgend jaar op de markt. Het bedrijf wil deze in januari 2022 internationaal beschikbaar maken.

Na%C3%AFo+lanceert+begin+volgend+jaar+nieuwe+veldrobot
© Naïo

De nieuwe veldrobot heeft Naïo dit jaar in Amerika getest. Door de lagere kosten van de Raas is deze sneller winstgevend, meld het bedrijf. Naast landbouwrobots zorgt Naïo ook voor veel andere technieken, zoals het in kaart brengen, transporteren, beheren en monitoren van robots op de boerderij.

De Raas doet het goed in Amerika en Naïo wil het begin volgend jaar op de markt te brengen. De lancering van de robot staat gepland voor januari 2022. In eerste instantie richt Naïo zich op de groeiende vraag in de Verenigde Staten en daarna kijkt het bedrijf naar de andere landen.


Volledig autonoom

Naïo is al bijna tien jaar bezig met veldrobots die met RTK-gps-geleiding volledig autonoom werken. Ze zijn in te zetten voor zaaien, schoffelen en onkruid wieden in de rij en tussen rijen. Ook kunnen ze helpen bij oogsten en transporteren. Bij veel gewassen zijn de robots inzetbaar, zoals bij knoflook, uien, wortelen, sla, spinazie, selderij, paprika, kool, pompoen, snijbloemen en kruiden.

Na te zijn ontwikkeld in Frankrijk kwam al snel vraag naar de robots uit Duitsland, België, Denemarken, Nederland, Polen, Tsjechië, Zweden, Canada, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Van de compacte veldrobot Naïo Oz zijn er nu wereldwijd zo'n 150 actief die ongeveer 300 hectare bewerken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer