Toevoegmiddelen doseren per ton via Big Pack-terminal Krone

Krone heeft op zijn Big Pack-grootpakpersen een volledig geïntegreerd systeem gemaakt om kuiltoevoegmiddelen te doseren. De dosering is in te stellen per ton geperst product.

Toevoegmiddelen+doseren+per+ton+via+Big+Pack%2Dterminal+Krone
© Krone

Doorgaans is de dosering voor kuiltoevoegmiddelen afhankelijk van de rijsnelheid over het zwad en de afstelling van het doseerapparaat. Doseerapparaten worden door fabrikanten in veel gevallen in gekocht bij externe leveranciers. Krone bouwt het doseerapparaat voor zijn grootpakpersen in eigen huis. Het gaat om een systeem voor vloeibare toevoegmiddelen, dat ook nog eens via de isobus terminal is in te stellen.

Krone monteert daarvoor een 400 liter tank op het buizenframe. De tank heeft een grote vulopening en een zeef, inclusief labyrintventilatie en niveaumeter. Op de terminal in de trekker is de vulgraad af te lezen. Een zelf in te stellen signaal alarmeert de bestuurder wanneer de tank bijna leeg is.


Platte straaldoppen

De pompunit zit in een afgesloten behuizing, die beschermt tegen stof. De dosering van het middel vindt plaats achter de pickup boven het inkomende gewas. Daar zijn vier standaard platte straaldoppen gemonteerd voor een gelijkmatige verdeling. Ze zijn zonder gereedschap te bereiken en bij een dikker middel snel te vervangen door doppen met een andere doorstroomopening.

De doseerpomp heeft een eigen filter tegen verstoppingen en een flowsensor om de dosering te registreren. Twee ventielen en de tandwielpomp maken een dosering mogelijk van 0,5 tot 6,5 liter per minuut. Door de software te koppelen met de weging van de balen op de rollenbaan achterop of zelf een gewicht in te voeren, is de dosering per ton geperst product in te stellen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer