Krone komt met ronde balenwikkelaar

Krone heeft een balenwikkelaar gebouwd voor ronde balen. De Easy Wrap wikkelaar is zowel in getrokken als gedragen uitvoering verkrijgbaar.

Krone+komt+met+ronde+balenwikkelaar
© Krone

De getrokken uitvoering EasyWrap 165 T wikkelt balen met een diameter van 1 tot 1,65 meter en de gedragen wikkelaar (EasyWrap 150) wikkelt tot maximale diameter van 1,50 meter. De gedragen wikkelaar met een eigengewicht van 1.580 kilo legt balen tot maximaal 1.650 kilo op de wikkeltafel.

Deze heeft vier eindloze riemen die de baal laten draaien, terwijl de satellietarmen de folie met een toerental van 36 tot veertig omwentelingen per minuut wikkelen. De wikkelaar heeft daarmee een hoge capaciteit. Vier tot zes staande geleiderollen houden de baal op de wikkeltafel.


Voorstretchen

De 750 millimeter brede folierollen kunnen met 55 of 70 procent worden voorgestrecht. Bij het afleggen kantelt de baal op de platte kant. Tijdens het wikkelen kan op de getrokken versie op het opraapframe een tweede baal geladen en getransporteerd worden naar de kopakker.

Op de knikdissel van de getrokken versie zijn tot tien folierollen op voorraad mee te nemen. De gedragen versie heeft een steunrol aan de grond voor lichtere trekkers. Ook is er een rol die de baal van de draagarmen afduwt na het wikkelen en deze daarmee op de platte kant kiept. Via een isobus terminal in de cabine zijn alle instellingen te maken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer