Drie besmette zwijnen Meckelenburg-Vorpommern afgeschoten

In de Duitse deelstaat Meckelenburg-Vorpommern zijn nog drie besmettingen van Afrikaanse varkenspest vastgesteld bij wilde zwijnen. Die dieren waren tijdens de jacht gedood.

Drie+besmette+zwijnen+Meckelenburg%2DVorpommern+afgeschoten
© VidiPhoto

Een zeug en twee biggen van dit jaar werden bij de jacht in natuurgebied Ruhner Berge gedood. Het ging in totaal om zeventien dieren, waarvan er dus drie besmet bleken bij onderzoek door het referentielaboratorium van het Friedrich-Loeffler-Instituut. Een dood jong wild zwijn werd vorige week in hetzelfde gebied gevonden.


Het blijft dus niet bij een enkele vondst van een dood wild zwijn en de besmetting van een varkensbedrijf in deelstaat Meckelenburg-Vorpommern. Daarbij is de afstand tot de Poolse grens bijna 200 kilometer. De herkomst van de besmetting wordt onderzocht. Met het omheinen van het gebied is al begonnen.


Vion Perleberg

Intussen is de besmetting met Afrikaanse varkenspest dus al weer verder naar het Westen opgetrokken. De afstand naar Hamburg is zo'n 140 kilometer. Daarnaast is de afstand naar de slachterij van Vion in Perleberg, deelstaat Brandenburg, ook maar zo'n 40 kilometer.

In het bufferzone van 10 kilometer rond de vindplaats, waarvan een deel in deelstaat Brandenburg valt, liggen zo'n 106 merendeels kleine varkensbedrijven. Acht van die bedrijven hebben meer dan honderd varkens. In totaal gaat het om 25.000 tot 30.000 varkens.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer