ASR geeft duurzame boeren korting op pachtsom

Verzekeraar ASR gaat boeren die zich inzetten voor een duurzame bedrijfsvoering korting geven op de pachtsom. Met deze nieuwe stap wil het beursgenoteerde bedrijf de transitie in de landbouw helpen versnellen.

ASR+geeft+duurzame+boeren+korting+op+pachtsom
© Huisman Media

Boeren die landbouwgrond van ASR in gebruik hebben, kunnen een korting ontvangen van 5 tot 10 procent op de pachtsom als zij hun grond duurzaam beheren. Om de agrarische sector te verduurzamen zet de verzekeraar al geruime tijd samen met boeren stappen om de bodemgezondheid te verbeteren en de biodiversiteit te bevorderen.

In samenspraak met de agrarische sector heeft ASR praktische duurzaamheidsrichtlijnen opgesteld waaraan boeren moeten voldoen om aanspraak te maken op korting. De elementen bodem, biodiversiteit en het bedrijf staan hierin centraal. Daarbij is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij bestaande duurzaamheidscertificeringen om extra werk voor boeren te voorkomen.


De verzekeraard vindt dat de rekening voor de landbouwtransitie niet alleen op het boerenerf mag landen. Dick van den Oever, directeur Landelijk Vastgoed bij ASR real estate: 'De druk om de agrarische sector te verduurzamen is de afgelopen jaren toegenomen. ASR vindt dat alle partijen in de keten van de agrarische sector gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor deze transitie en niet alleen de boeren zelf. Daarom wil ASR boeren hierin tegemoetkomen door hen financieel te compenseren met korting.'

Het belonen van boeren valt onder de strategie klimaatslim boeren van het ASR Dutch Farmland Fund, het fonds waarin de landbouwgrond van ASR is ondergebracht. Met deze strategie zet het fonds zich in voor een sector waar vruchtbare grond ook voor de volgende generaties boeren beschikbaar blijft. Dit gebeurt onder andere door het realiseren van een duurzaam inkomen met een duurzame productie, het klimaatbestendig maken van de agrarische sector en het reduceren van CO2 daar waar het kan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer