PachtZeker neemt overeenkomst over tegen eenmalige betaling vooraf

Veel agrariërs kiezen tegenwoordig voor diversificatie in de landbouwmix. Duurzame energie is een goede toevoeging aan deze mix omdat het zorgt voor een duurzame opbrengst. Het nadeel blijft nog wel dat je jaarlijks moet wachten op je opbrengsten waardoor er nog steeds de kans is dat nieuwe investeringen niet kunnen worden gedaan.

PachtZeker+neemt+overeenkomst+over+tegen+eenmalige+betaling+vooraf
PachtZeker
© Kennispartner

'Dit heeft ons aan het denken gezet. Wat als je ervoor kunt zorgen dat de opbrengsten van morgen, vandaag uitbetaald kunnen worden? Dan geef je landeigenaren de mogelijkheid om direct te investeren in bijvoorbeeld de bedrijfsvoering', legt Gerben Smit, directeur van PachtZeker, uit.

'Met de komst van verduurzaming en de energietransitie in Nederland, krijgen steeds meer boeren en landeigenaren een windturbine of zonnepark op hun erf. En dat brengt een opstal- of erfpachtovereenkomst met zich mee. Dit geeft jaarlijks inkomsten en kan daarmee op termijn een mooie inkomstenbron zijn voor investeringen.'

'Maar je kunt nog een stapje verder gaan. Bijvoorbeeld omdat je nú wilt investeren in je bedrijf en niet langer wilt wachten. En op dit punt kan PachtZeker iets voor de agrarisch ondernemer betekenen. Doordat wij de pachtovereenkomst overnemen tegen een eenmalige betaling vooraf. Zo kun jij door met ondernemen en regelen wij de rest.'

Waarom wachten tot later als je nu direct kunt profiteren van een mooi kapitaal?

Gerben Smit, oprichter en managing director Solarfields

Hoe werkt het

'Wanneer jij als landeigenaar een zonnepark of windturbine op je erf hebt, heb je waarschijnlijk een overeenkomst afgesloten met de eigenaar van dat park voor het gebruik van jouw grond. Jaarlijks ontvang je een vergoeding omdat je jouw land beschikbaar stelt: Retributie bij Opstal of Canon bij Erfpacht.'

'Wij bieden jou eenmalig een bedrag in ruil voor de jaarlijkse inkomsten. Je blijft zelf dus gewoon eigenaar van jouw land. Met andere woorden: we nemen jouw vordering op het park van je over en jij ontvangt een bedrag voor bijvoorbeeld die bedrijfsuitbreiding waar je al zo lang van droomt.'

Weloverwogen keuze

'We vinden het geen probleem om jouw contract kosteloos te beoordelen zodat we een passend voorstel kunnen doen. Je bent niks verplicht en hoeft natuurlijk niet direct te beslissen. Eerst gewoon kennismaken is wel zo prettig. '

'We willen je graag persoonlijk leren kennen en vinden het belangrijk dat je als grondeigenaar een weloverwogen keuze maakt. Zowel jij als je financieel adviseur zijn daarom welkom tijdens een eerste kennismaking. Met elkaar nemen we alles stap voor stap door en doen we op basis van jouw huidige contract een passend aanbod voor de overnamevergoeding.'

Overnamebedrag

'De definitieve hoogte van de betaling aan jou is natuurlijk maatwerk en hangt samen met de bestaande overeenkomst. We kunnen je wel alvast een indicatie geven. Het overnamebedrag is vooral afhankelijk van de hoogte van de jaarlijkse inkomsten en de resterende looptijd van de huidige overeenkomst. Meestal is dit bedrag 60 tot 70 procent van de totale inkomsten.'

'Het uiteindelijke bedrag baseren we op de speciale voorwaarden uit de bestaande overeenkomst. Denk hierbij aan bepalingen rondom inflatie, de mogelijkheid tot verlengen van de overeenkomst of omgekeerd, de mogelijkheid tot opzeggen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Gerben en zijn team? Wil je weten of PachtZeker jou kan helpen? Kijk op onze website of bel naar 085 30 34 274.


Gerben Smit, PachtZeker
Gerben Smit, PachtZeker © Kennispartner

PachtZeker: wie zijn wij en wat doen we?

PachtZeker is een initiatief van Guy Auger en Gerben Smit. Guy is de huidige CEO van Greensolver, een van de grootste Europese adviesbureaus op het gebied van duurzame energie. Gerben is oprichter en managing director van Solarfields. Marktleider in Nederland op het gebied van grootschalige zonne-energieprojecten. Guy en Gerben hebben PachtZeker in het leven geroepen omdat hun duurzame ambities nog groter zijn. PachtZeker werkt internationaal, met een Hollandse kijk op zaken. We moeten door met de energietransitie en dankzij PachtZeker kunnen grondeigenaren blijven investeren in hun bedrijf en zien wij kans om te blijven investeren in duurzame ontwikkelingen.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner PachtZeker

 

 

PachtZeker

PachtZeker is een initiatief van Gerben Smit en Guy Auger. Gerben is oprichter en managing director van Solarfields, marktleider in Nederland op het gebied van...

Lees verder »

Meer van PachtZeker

Lees ook

Meer artikelen van PachtZeker »

Artikelen over PachtZeker