Evers Agro combineert drie machines voor één zaaibed

De Nederlandse landbouwmachinefabrikant Evers Agro heeft een combinatie van zaaibedbereiders samengesteld om in één werkgang een goed zaaibed klaar ter leggen. Het gaat om de combinatie van een Konik+-zaaibedbereider in de fronthef, een Compactrol (tussenrol) en een Albino+-zaaibedbereider in de achterhefinrichting.

Evers+Agro+combineert+drie+machines+voor+%C3%A9%C3%A9n+zaaibed
© Evers Agro

De cultivatoren zijn 3 meter breed en hebben een in hoogte verstelbaar frame via spijlenrollen, voor de vaste tanden. Deze staan in een slepende stand voor een goede bodemvolging en stabiliteit. Optioneel zijn verende tanden verkrijgbaar.

De voorste rol van de Konik+-frontbereider is met een spindel in hoogte instelbaar. Optie is een koppensneller om de grootste kluiten te verkleinen. De koppensneller is ook op te klappen als het even niet nodig is. Achterop is er een veerbelaste egalisatieplaat gemonteerd die ook weer in werkdiepte instelbaar is via een spindelverstelling.


Tussenwerktuig

De Albino+-zaaibedbereider achterop heeft een tandenframe in een parallellogram met aan beide zijden strippenrollen voor de diepte-instelling. Achter elke strippenrol is een egalisatieplaat gemonteerd. De Albino hangt in een tussenframe achter de trekker met een Compactorrol om de grond tussen de wielen van de trekker goed aan te drukken en het gewicht te verdelen. De Compactorrol heeft een compacte inbouwmaat en een aftakasdoorgang, zodat hij ook met andere werktuigen is te combineren.

Tot slot wordt de grond aangedrukt door een Crosskillrol voor een goede structuur en capillaire werking. Met deze drie werktuigen in één werkgang zou de grond direct na het ploegen zaaiklaar zijn te leggen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer