Bayer en Microsoft werken samen aan digitale toepassingen

Bayer sluit een strategisch partnerschap met Microsoft om voor de landbouw en aangrenzende sectoren een nieuwe op de cloud gebaseerde set digitale gereedschappen en ‘data science’-oplossingen te bouwen. Hierbij wordt Bayer’s digitale landbouwplatform gecombineerd met Microsoft Azure.

Bayer+en+Microsoft+werken+samen+aan+digitale+toepassingen
© Dick van Doorn

Volgens de overeenkomst gaan Bayer en Microsoft nieuwe oplossingen ontwikkelen voor bijvoorbeeld landbouwactiviteiten, duurzame inkoop, productie en verbetering van de toeleveringsketen, en monitoring en -meting van zogeheten ESG-criteria. ESG-criteria worden gebruikt om de duurzaamheid en de ethische weerslag van een investering in een bedrijf of in een economisch veld te meten. Daarbij wordt gekeken naar milieu-aspecten, sociale aspecten en bestuurlijke aspecten.

De nieuwe oplossingen en mogelijkheden zullen beschikbaar zijn voor bedrijven in de landbouw en aangrenzende industrieën - van startups tot wereldwijde ondernemingen - voor gebruik in hun eigen aanbod. Bayer zal ook zijn eigen applicaties verhuizen naar de nieuwe infrastructuur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer