ABZ Diervoeding en De Samenwerking willen verder als één coöperatie

ABZ Diervoeding en De Samenwerking willen vanaf 1 januari 2022 samen een nieuwe coöperatie oprichten: ABZ De Samenwerking. Dat maakten de directeuren van beide coöperaties vrijdag bekend. De ledenraden beslissen in december over dit samengaan.

Ondanks dat beide coöperaties financieel goed draaien, verwachten ze met schaalvergroting samen sterker te staan. Ze zien een schaalvergroting bij afnemers, een consolidatie in de markt van diervoederproducenten, stijgende kosten en veranderingen in de wet- en regelgeving.Dat maakt het volgens beide partijen nog belangrijker om te zorgen voor professioneel advies, de beste kwaliteit voer, maatwerk en een optimale service dichtbij. Een fusie van beide bedrijven kan hieraan bijdragen, stellen beide directeuren. Na het samengaan wordt de huidige fabriek van De Samenwerking in het Zuid-Hollandse Haastrecht omgebouwd tot een gespecialiseerde rundveefabriek.


Kostenbeheersing

ABZ De Samenwerking heeft straks een gezamenlijke mengvoederafzet van meer dan 700.000 ton. Daarmee is de coöperatie volgens beide directeuren in staat kosten te beheersen en de kwaliteit van producten en advies verder te verbeteren en uit te breiden. Maar ook om de kwetsbaarheid in een veranderende markt te verlagen en een interessante partij op het gebied van diervoeders te blijven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer