De Samenwerking boekt winst en ledengroei

Een goed financieel resultaat en een groei in ledenaantal. Coöperatie De Samenwerking uit het Zuid-Hollandse Haastrecht kijkt tevreden terug op het jaar 2020. Leden kunnen rekenen op een nabetaling van 2,50 euro per ton mengvoer.

De+Samenwerking+boekt+winst+en+ledengroei
© De Samenwerking

Daarnaast wordt een deel van het financiële resultaat van 804.500 euro toegevoegd aan het eigen vermogen. Het financiële resultaat is te danken aan de goede inkooppositie, meevallende kosten en een prima prestatie van de winkel. Die kende een omzetgroei van 27 procent. In 2019 werd een positief resultaat van 466.000 euro behaald.

De totale omzet mengvoer, enkelvoudige voeders, ruwvoeders en meststoffen steeg naar ruim 152.000 ton. Dat was in 2019 nog 150.000 ton. De omzet in boerenartikelen verliep naar tevredenheid met meer zaden, maar minder gewasbeschermingsmiddelen.


Groei leden

De belangrijkste doelstelling voor 2020 was de groei in het aantal leden. Dat nam met 4 procent toe van 803 naar 836. Wel had corona veel impact op de bedrijfsvoering. Fysieke overleggen en bijeenkomsten werden gecanceld en een aantal maanden konden geen klanten worden bezocht. Daarvoor in de plaats werd er volop online met elkaar gecommuniceerd. Het online event SMW live werd bijgewoond door meer dan driehonderd leden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer