Dataplatform 30MHz haalt 6,5 miljoen euro op bij investeerders

Dataplatform 30MHz heeft 6,5 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Het geld wordt gebruikt voor de groei van het bedrijf en om technologische ontwikkelingen te versnellen. 30MHz richt zich op data uit de agrarische sector.

Dataplatform+30MHz+haalt+6%2C5+miljoen+euro+op+bij+investeerders
© Han Reindsen

Het gaat om de investeerders Rubio Impact Ventures, PDENH, Rabo Food & Agri Innovation Fund, Shift Invest II en het Goeie Grutten Impact Fonds. Het is een tweede investeringsronde. In 2019 kreeg 30MHz al een impuls van 3,5 miljoen euro door investeerders Rabo Food & Agri Innovatie Fund en Shift Invest.


Dataplatform 30MHz geeft telers en kwekers wereldwijd inzicht in de klimatologische omstandigheden van hun gewassen. Het platform analyseert op informatie afkomstig uit verschillende databronnen zoals klimaatcomputers, sensoren en handmatige invoer. Door de data te visualiseren en telers, adviseurs, distributeurs en onderzoekers binnen het platform met elkaar te verbinden, kunnen boeren en tuinders effectiever, efficiënter en duurzamer telen, stelt 30MHz.


Ontsluiten van agronomische kennis

'Onze focus ligt op het faciliteren van een kwalitatief hoogwaardige infrastructuur', zegt commercieel directeur Timo Spruijt van 30MHz. 'Onze kracht zit hierbij in de betrouwbaarheid van de data en de continuïteit hiervan. Onze klanten gebruiken onze data immers om hun rendement op gewas- en productniveau te verhogen, hun verlies te beperken, de irrigatie te optimaliseren, de opslag te verbeteren, ziekterisico's te voorkomen en hun energieverbruik te verlagen. Deze investeringsronde bewijst hoe belangrijk onze rol in dit proces is.'

De tweede grote investeringsronde is geleid door Rubio Impact Ventures. De investeerder zegt vooral onder de indruk te zijn hoe het platform complexe data en kennis toegankelijk maakt ongeacht de bestaande systemen of digitaliseringsniveau van de teler.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer