Vlaamse milieuclubs: ontzien veestapel 'onaanvaardbaar'

Het klimaatplan van de Vlaamse regering is volgens Belgische milieuorganisaties wel een stap in de goede richting, maar voldoet het niet aan EU-criteria. Dat er in de landbouw niets wordt gedaan aan verkleining van de veestapel, noemen vereniging Leefmilieu, Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds 'onaanvaardbaar'.

Vlaamse+milieuclubs%3A+ontzien+veestapel+%27onaanvaardbaar%27
© Twan Wiermans

Voor de vermindering van CO2-neerslag mikt de regionale regering in Antwerpen vooral op een versnelde overstap naar elektrisch autorijden en op minder gas- en oliestook door isolatie van woningen en gebouwen. Het 'uitfaseren' van auto' s op benzine en diesel is wel gebonden aan de voorwaarde dat er in 2030 meer dan 100.000 oplaadpalen in Vlaanderen moeten staan.

'In de landbouw mikt de Vlaamse regering louter op innovatie en technologie. Dat heeft tot nu toe tot weinig resultaat geleid. Volgens de critici is er straks zelfs sprake van een stijging van methaanuitstoot. Zonder een afbouw van de veestapel blijft het dweilen met de kraan open', klinkt het.

De milieu- en natuurverenigingen vragen zich ook af of de doelstelling van 40 procent reductie tegen 2030 wel zal volstaan. De Europese Commissie gaat namelijk uit van een Belgische doelstelling van 47 procent. De organisaties noemen het plan 'haastwerk'.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer