Kamer wil standaardisering voor koolstoflandbouw

De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met een voorstel om te komen tot een standaardisering van methoden voor het berekenen, meten, verifiëren en certificeren van koolstofvastlegging.

Kamer+wil+standaardisering+voor+koolstoflandbouw
© Drk Hol

De motie daartoe werd ingediend door de Kamerleden Pieter Grinwis (ChristenUnie) en Henri Bontenbal (CDA) bij het debat over het Europese Fit-For-55-klimaatpakket. Zij zien bij de uitvoering van het klimaatakkoord een toename van de interesse in koolstoflandbouw waarmee CO2 wordt opgeslagen in de bodem.


Binnenkort komt ook EU-commissaris Frans Timmermans met twee nieuwe initiatieven voor de certificering van koolstofopslag en voor het aanjagen van een duurzame koolstofkringloop. In de Europese Green Deal wordt koolstoflandbouw een grote rol toebedeeld bij de klimaatopgaven van de Europese Unie. Het wordt bovendien gezien als een belangrijke pijler onder een duurzaam verdienmodel voor boeren en tuinders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer