LTO: 'Boeren hebben de oplossing voor carbon farming'

De hele wereld is op zoek naar nieuwe manieren om koolstof te binden en zo het CO2-gehalte in de lucht terug te dringen. Met carbon farming wordt koolstof vastgelegd in de bodem. Vanavond om 20 uur houden Nieuwe Oogst en Bayer een webinar over dit onderwerp.

'Als boeren bieden we een oplossing voor koolstofvastlegging. Maar we realiseren ons wel dat het heel moeilijk is om de koolstof in de bodem te verhogen, omdat we daar altijd al ons stinkende best voor hebben gedaan', zegt LTO-bestuurder Jaap van Wenum.

Rabobank heeft daar nu een credit voor ontwikkeld. Die carbon credit zorgt ervoor dat er ook een vergoeding voor de boer aan vastzit. 'Aan de ene kant krijgt de boer betaald voor de hoeveelheid koolstof die hij vastlegt', vertelt Marc Wilmink van Rabobank. 'Aan de andere kant heb je bedrijven die graag hun uitstoot willen compenseren. En om dat te doen, kopen ze een carbon credit die door de boer is gegenereerd in de vorm van vastgelegde CO2 in de bodem.'


Forward Farm van Bayer

Op de Forward Farm in Abbenes wordt onderzoek gedaan naar koolstofvastlegging in de bodem. 'Met innovatieve middelen kun je de bodem zo min mogelijk verstoren', weet Christy van Beek van middelenfabrikant Bayer. 'Want zodra je de bodem openbreekt, breekt de koolstof af. En dat wil je eigenlijk niet.' De genoemde experts zullen in het webinar nader toelichting geven op carbon farming.


Bekijk hieronder het carbon farming-webinar van Nieuwe Oogst en Bayer
Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer