Sector neemt initiatief voor collectieve buxuspromotie

Op initiatief van de LTO-vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen en een groep buxuskwekers worden de mogelijkheden van collectieve promotie onderzocht.

Sector+neemt+initiatief+voor+collectieve+buxuspromotie
© Twan Wiermans

Zij doen dit naar het voorbeeld van iBulb, dat als onderdeel van de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten Anthos wordt gebruikt voor generieke promotiecampagnes voor bloembollen, vaste planten en rozen. Plantenkwekers doen vanuit iBulb mee aan de gezamenlijke promotie via Perennial Power en voor rozenkwekers is het programma 'Roses4Gardens' opgestart.

Het idee voor de collectieve promotie is ontstaan na een discussie onder kwekers, veredelaars en andere belanghebbenden over het imago en het vermarkten van buxus. De bestaande infrastructuur van iBulb zou hiervoor ook kunnen worden gebruikt. Een werkgroep is al bezig met de voorbereidingen en polst de mogelijkheden voor het initiatief.

De sector verwacht dat er voldoende draagvlak is voor een collectief initiatief. Op de internationale markt is er volop perspectief voor buxus. Het boomteeltproduct blijft nog steeds veel gevraagd. Door belagers, zoals vooral de buxusmot, kan het imago nog wel wat worden verbeterd.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer