Hogere vergoeding voor opruimen drugsafval in Drenthe

Provincie Drenthe verhoogt de maximale vergoeding van de kosten voor het opruimen van drugsafval in het buitengebied. Eigenaren van percelen waar dergelijke dumpingen worden aangetroffen, kunnen voortaan maximaal 24.999 euro van de opruimkosten vergoed krijgen. Dat was voorheen 15.622 euro.

Hogere+vergoeding+voor+opruimen+drugsafval+in+Drenthe
© William Hoogteyling

Het gaat dan niet alleen om het opruimen van verpakkingen en afvoeren van chemische stoffen, maar vooral ook om de kosten van bodemsanering. Ook het totale budget voor de vergoedingsregeling is opgehoogd met 48.000 euro tot 64.000 euro.

Provincie Drenthe vindt dat gedupeerden van drugsafval meer zekerheid moet worden geboden zodat ze succesvol een beroep kunnen doen op de regeling. De regeling was de laatste tijd overtekend, stelt provincie Drenthe vast. In totaal zijn vorig jaar elf drugslabs opgerold in Noord-Nederland, waarvan zes in Drenthe.

Dit jaar zijn tot nu toe twee nieuwe productielocaties aangetroffen in die provincie. Ook werden in Noord-Nederland dit jaar acht locaties gevonden, waarbij afval van de productie van synthetische drugs in het spel was. Twee dumpingen waren in Drenthe, vijf in Groningen en één in Friesland. Er werden vorig jaar in Noord-Nederland in totaal dertien drugsdumpingen aangetroffen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer