Boeren+gewaarschuwd+voor+criminele+huurders
Nieuws
© William Hoogteyling

Boeren gewaarschuwd voor criminele huurders

NH Drugs Alert waarschuwt Noord-Hollandse boeren en tuinders om geen ruimte te verhuren aan criminelen die daarin een drugslab of hennepkwekerij willen vestigen.

NH Drugs Alert is een initiatief van onder meer gemeenten en politie in Noord-Holland. Om die bewustwording bij boeren en tuinders in de provincie te creëren, werd een digitale flyer opgesteld. Daarin worden de risico's beschreven. Ook staat er een overzicht van signalen waar boeren op kunnen letten om criminelen te ontmaskeren.

De aanleiding voor deze flyer is dat NH Drugs Alert heeft vastgesteld dat diverse boeren worden benaderd door criminelen die op hun terrein een leegstaand pand willen huren. Daarbij worden forse bedragen genoemd. 'Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo', waarschuwt NH Drugs Alert. 'En 'nee' zeggen tegen dat aanbod vraagt om een sterke ondernemer.'

NH Drugs Alert wilde bijeenkomsten organiseren om het thema van criminele verhuurders toe te lichten bij bewoners in het buitengebied. Vanwege de coronapandemie gaan deze niet door. Daarom wordt deze flyer verspreid via sociale media.

Downloads
Flyer Buitengebied

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer