Meld+Misdaad+Anoniem+start+campagne+tegen+criminaliteit+in+sierteelt
Nieuws
© Twan Wiermans

Meld Misdaad Anoniem start campagne tegen criminaliteit in sierteelt

Meld Misdaad Anoniem start een campagne om het bewustzijn van criminaliteit binnen de sierteeltsector te vergroten. Via de campagne worden telers opgeroepen verdachte zaken te melden.

Criminelen liften volgens Meld Misdaad Anoniem graag mee op de bedrijvigheid en logistiek in de sierteelt. De bloemen- en plantentransporten blijken ideaal voor (drugs)smokkel, witwassen, arbeidsuitbuiting en fraude.

De aanwezigheid van criminelen heeft een grote impact op bedrijven. Het leidt tot overlast en onveiligheid voor medewerkers. Door intimidatie en afpersing komen mensen ernstig in de knel. Bedrijven lopen financiële of imagoschade op en het zorgt voor oneerlijke concurrentie en uitholling van de sector. Door misdaad te melden, helpen medewerkers en ondernemers om dat te voorkomen, stellen de initiatiefnemers van de campagne.


De campagne wordt ondersteund door de VGB, Royal Flora Holland, gemeenten Westland, Katwijk, Aalsmeer en Uithoorn, Politie, Openbaar Ministerie, FIOD/Belastingdienst, Riec Den Haag en Riec Amsterdam Amstelland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer