Politie rolt drugslab op in leegstaande boerderij Ter Apel

Politie Groningen heeft in een loods bij een leegstaande boederij in Ter Apel vrijdagmiddag een compleet ingericht en werkend drugslab aangetroffen. Drie mannen, die bezig waren met de productie van amfetamine, zijn aangehouden.

Politie+rolt+drugslab+op+in+leegstaande+boerderij+Ter+Apel
© Michiel Elands

De aangetroffen amfetamine, grondstoffen en installatie zijn in beslag genomen. Het drugslab wordt ontmanteld door het team Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), dat gespecialiseerd is in het ruimen van drugslabs en het werken met gevaarlijke stoffen.

De mannen, twee uit het Zuid-Hollandse Hoek van Holland en een uit het Gelderse Vaassen, worden verdacht van betrokkenheid bij deze drugsproductielijn.De politie maakte vorige week bekend dat het aantal opgerolde drugslabs in Noord-Nederland in 2020 is verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Samen met onder andere het Regionaal Informatie en Expertise Centrum en LTO Noord is zij de campagne 'Niet onder mijn neus' begonnen om mensen bewust te maken van criminele activiteiten in het buitengebied van Groningen, Friesland en Drenthe.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer