World Horti Center is toe aan vernieuwing

World Horti Center, het kennis- en innovatiecentrum van de glastuinbouw, is volop in ontwikkeling. Zowel het gebouw als de organisatie worden vernieuwd. De renovatie van de eerste verdieping van het onderzoekscentrum is een feit.

World+Horti+Center+is+toe+aan+vernieuwing
© World Horti Center

Op de eerste verdieping van het World Horti Center in het Zuid-Hollandse Naaldwijk is de afgelopen maanden flink verbouwd. De etage is ingericht voor een optimale beleving van events en rondleidingen. Er bevinden zich een evenementenplein, een bar en een expo met de achtergrond van participanten.

Naast de individuele stands breidt World Horti Center uit met verschillende paviljoens. I-Grow is het eerste te realiseren paviljoen en toont vanaf half november de mogelijkheden van verschillende innovatieve bedekte teeltoplossingen. Daarnaast is een activatieprogramma gekoppeld aan i-Grow, waarin deelnemers gezamenlijk aan innovaties werken. Verder worden er webinars, congressen en bijeenkomsten georganiseerd.


Verschillende thema's

De paviljoens worden ingevuld naar verschillende thema's, zoals energie, water en 'the power of plants'. Laatstgenoemde richt zich op de vergroening van steden en het positieve effect van planten op mensen. Een ander onderdeel, 'cultivation for compounds', draait om promotie en onderzoek naar de optimale teeltwijze voor inhoudsstoffen, zoals cannabis.

Met de komst van Puck van Holstein als nieuwe directeur en de splitsing van Vertify en GFFX heeft World Horti Center belangrijke stappen gezet voor de toekomst. Het centrum zal naar eigen zeggen blijven investeren in het uitdragen van het verhaal van de glastuinbouw, het samenbrengen van belanghebbende partijen en het vermeerderen en verspreiden van kennis over 'hightech growing'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer