VKON ondersteunt melkveehouders in kringlooplandbouwproject

Onderzoeks- en praktijkcentrum VKON gaat met het project 'Kringlooplandbouw Overijssel' melkveehouders uit Overijssel bewust maken van wat ze al doen aan kringlooplandbouw. Ook worden de veehouders ondersteund bij het zetten van vervolgstappen.

VKON+ondersteunt+melkveehouders+in+kringlooplandbouwproject
© Dirk Hol

Volgens VKON is bij kringlooplandbouw de richting weliswaar duidelijk, maar zijn er nog veel stappen die moeten worden gezet om te komen tot een concreet handelingsperspectief en dito verdienmodel voor melkveehouders. Overal ontstaan nieuwe initiatieven, terwijl melkveehouders zelf voortdurend hun bedrijf doorontwikkelen en innovatieve oplossingen bedenken die, soms onbewust, bijdragen aan kringlooplandbouw.

Kringlooplandbouw Overijssel moet zorgen voor bewustwording en ondersteuning om duurzaam te produceren met een beter verdienmodel. Vanuit een groep betrokken melkveehouders zijn thema's bedacht die voor hen relevant zijn. Per thema gaan deelnemers tijdens bijeenkomsten ervaringen uitwisselen, nieuwe kennis opdoen en daarmee elkaar ondersteunen om stappen te zetten richting kringlooplandbouw.


Kennisuitwisseling

Aanvullend worden er experts bij het project betrokken die een inhoudelijke verdieping kunnen geven op een thema. Een paar voorbeelden van deze thema's zijn eigen krachtvoer produceren, data efficiënt gebruiken, kruidenrijk grasland, levensduur en gebruik van reststromen. Daarnaast zijn er diverse kennisuitwisselingsmomenten waarbij ook andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd.

Het project wordt op 9 november afgetrapt met een onlinebijeenkomst over voeding in relatie tot kringlooplandbouw. Partners in het project zijn CAV Den Ham, Farm Result, Valacon, Louis Bolk Instituut, Rabobank en Dierenkliniek Den Ham.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer