Schouten+onderhandelaar+namens+ChristenUnie+in+formatie
Nieuws
© Dirk Hol

Schouten onderhandelaar namens ChristenUnie in formatie

Demissionair landbouwminister en vicepremier Carola Schouten zal voor de ChristenUnie de onderhandelingen voeren voor een nieuw kabinet. Dat doet zij samen met partijleider Gert-Jan Segers, zo maakte Segers maandag bekend in het televisieprogramma Op1.

Segers zelf blijft 'zeker' in de Tweede Kamer, ook als zijn partij deel gaat uitmaken van een nieuw kabinet. Segers leidde de ChristenUnie de afgelopen vier jaar vanuit de Tweede Kamer en kiest er bewust voor om zelf geen minister of staatssecretaris te worden. 'De politiek leider van de ChristenUnie zit in de Tweede Kamer', zo meldde hij. Schouten en Segers waren bij de totstandkoming van het huidige kabinet, Rutte III, ook de onderhandelaars namens deze partij.

Vorige week werd duidelijk dat de ChristenUnie opnieuw met VVD, D66 en CDA gaat onderhandelen over een nieuw kabinet. Sinds D66 de blokkade heeft weggenomen voor onderhandelingen met de ChristenUnie, is voortzetting van de huidige coalitie weer in beeld. Deze coalitie heeft een meerderheid in de Tweede Kamer, maar niet in de Eerste Kamer. Stikstof is een van de belangrijkste onderwerpen in de formatie, een thema waarvoor Schouten op dit moment verantwoordelijk is.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  90 %
Meer weer