Emmer stadsboerderij ’t Nije Hoff wint twee architectuurprijzen

De broers Rick en Gert-Jan Nijhoff en hun architect Hendrik Klinkhamer uit Emmen hebben met hun nieuwe stadsboerderij 't Nije Hoff in die plaats zowel de Circulariteitsprijs 2021 als de publieksprijs voor Drentse architectuur gewonnen.

Emmer+stadsboerderij+%E2%80%99t+Nije+Hoff+wint+twee+architectuurprijzen
© Theo Berends

Volgens het juryrapport laat de stadsboerderij aan de rand van Emmen, waaraan in de uitvoering de laatste hand wordt gelegd, de meerwaarde zien van duurzaam materiaalgebruik en een hoogwaardig energieconcept. 'Haast alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, maar het is ook een voorbeeld van hoe architectuur een bijdrage kan leveren aan grotere maatschappelijke vraagstukken.'

De jury constateert ook dat een boerderij bouwen aan de rand van een stad niet makkelijk is met alle regelgeving. 'De architectuur, de gekozen materialen en detaillering, is verbluffend in zijn eenvoud en de aandacht voor de omgeving is groots.' De stadsboerderij past volgens juryvoorzitter Martine Drijftholt daarom naadloos in alle criteria die aan de Circulariteitsprijs is verbonden.


Wethouder Jisse Otter, architect Hendrik Klinkhamer en stadsboer Gert-Jan Nijhoff (v.l.n.r.) met de publieksprijs voor Drentse architectuur 2021.
Wethouder Jisse Otter, architect Hendrik Klinkhamer en stadsboer Gert-Jan Nijhoff (v.l.n.r.) met de publieksprijs voor Drentse architectuur 2021. © 't Nijehoff

Het bedrijf ’t Nije Hoff won ook de publieksprijs. Met in totaal zo’n 1.100 stemmen versloeg de stadsboerderij alle concurrentie. Een verraste Gert-Jan Nijhoff en een bijna verbaasde architect Hendrik Klinkhamer konden voor de tweede keer een prijs in ontvangst nemen uit handen van wethouder Jisse Otter van Emmen. De prijs van de vakjury was voor het nieuwe station van Assen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer