Cordaid%3A+%27Voedselsystemen+aanpakken+enige+weg+uit+mondiale+voedselcrisis%27
Nieuws
© Han Reindsen

Cordaid: 'Voedselsystemen aanpakken enige weg uit mondiale voedselcrisis'

De Food Systems Summit van de Verenigde Naties wordt donderdag gehouden. Op deze wereldvoedseltop wordt gesproken over het veranderen van voedselsystemen. Dat is volgens Bram Peters van Cordaid nodig om ervoor te zorgen dat iedereen wereldwijd toegang heeft tot goed en voldoende voedsel. 'Dat is de enige weg uit de mondiale voedselcrisis.'

Het veranderen van voedselsystemen is hard nodig, geeft Peters namens de ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie aan. 'Niet alleen neemt honger wereldwijd weer toe, ook de impact van de voedselsector op het klimaat is enorm. Dat er iets op grote schaal moet veranderen, is duidelijk.'


De benadering vanuit voedselsystemen houdt in dat de voedselsector niet op zichzelf staand is, maar is ingebed in maatschappij en beleid. 'Een hele waardeketen gaat niet alleen over voedsel, maar heeft ook impact op klimaatverandering, mensenrechten en handelsrelaties tussen landen en bedrijven. Alleen door voedselsystemen in zijn geheel aan te pakken, kan er vooruitgang worden geboekt op alle duurzame ontwikkelingsdoelen.'

Weer

 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 8°
  10 %
Meer weer