ChristenUnie+Gelderland+vraagt+meer+budget+collectieven
Nieuws
© Nieuwe Oogst

ChristenUnie Gelderland vraagt meer budget collectieven

De Gelderse ChristenUnie wil dat er meer budget komt voor agrarische collectieven. Daarmee kan de biodiversiteit in de provincie vergroot worden.

De fractie maakt zich zorgen omdat veel boeren mee willen doen aan dergelijke collectieven, maar daarin worden beperkt omdat het beschikbare budget tekortschiet. De partij heeft nu schriftelijke vragen ingediend bij Gedeputeerde Staten van Gelderland (GS).

Gelderland telt drie agrarische collectieven, VALA (in de Achterhoek), Veluwe en Rivierenland. De collectieven werven boeren om maatregelen te nemen die zorgen voor meer biodiversiteit. Dat gaat zo goed, dat deelnemers teleurgesteld worden omdat er te weinig budget is. Een gemiste kans, vindt de CU.

De partij vraagt GS niet alleen om meer budget beschikbaar te stellen, maar ook om de collectieven meer flexibiliteit te geven voor de inzet van het geld. Ook wil de CU dat vrijwilligersgroepen budget krijgen om afspraken met boeren te maken over biodiversiteit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer